Yeni başlayanlar İçin Sushi

Çiğ balık yemeyi düşündüğünüzde bir çoğunuzun suratının buruştuğunu ve çiğ balığın kokusunun burnunuza geldiğini tahmin edebiliyoruz. Ancak çiğ balıkla yapılan suşi, bir çok çeşit arasından yalnızca bir tanesi. Pişmiş balıkla, sebzelerle ve yumurtayla yapılan onlarca farklı suşi türü bulunuyor.

Suşi yemeye yeni başlayanlar ve başlamak isteyip bir türlü cesaret edemeyenler için suşiye dair bazı genel bilgileri sizler için derledik;

Suşiye yeni başlayacak olanlar için

Suşi, sezonluk pirincin balık ve sebzelerle kombinlenmesiyle oluşturulur.

Tüm suşi çeşitlerinde çiğ balık bulunmaz.

Suşi yerken Uzakdoğu’da kullanılan chopstickleri ya da parmaklarınızı kullanabilirsiniz.

Suşi restoranlarında ince dilimlenerek çiğ halde servis edilen balıklara sashimi denir ve sashimi, suşiden farklı bir yiyecektir.

Suşi, yanında wasabi denen acı bir sosla servis edilir.

İlk suşi deneyiminiz

Suşiyi ilk kez deneyecek olan kişiler, çiğ balığa olan ön yargıları nedeniyle kendilerini biraz gergin hissedebilirler. Bu nedenle ilk suşi deneyiminizde daha yumuşak bir geçişle aşağıdakileri yapmayı deneyebilirsiniz;

Pişmiş balıkla başlayın

Yılan balığı, karides ve midye ile yapılan suşiler genelde pişirilmiş olarak servis edilir.

Balıksız suşileri deneyin

İlk sefer için salatalık, avokado ve diğer farklı sebzelerle hazırlanan suşileri deneyebilirsiniz.

Tadını bildiğiniz balıkları deneyin

Daha önce denemiş olduğunuz balıklarla hazırlanan suşileri deneyerek ağız tadınıza uygun bir suşi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Seçiminizi yumuşak balıklardan yana kullanın

Tuna, levrek ve deniztarağı yumuşak ve tatlıdır.

Küçük rulolarla başlayın

Nigiri olarak adlandırılan suşiler balığın üstüne pirinç koyularak hazırlanır ve yemesi rulolara göre daha kolaydır. Nigiri denedikten sonra küçük rulolarla deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz.

Ruloları tek seferda ağzınıza atın

Suşi rulolarını ısırarak yemek balık tadını ağzınızda daha fazla hissetmenize neden olur.

 

 

Yorumlar